• PRO TV
  • Croaziera grozei! Informații incredibile de pe vasul pe care inclusiv românii s-au îmbolnăvit de coronavirus

Croaziera grozei! Informații incredibile de pe vasul pe care inclusiv românii s-au îmbolnăvit de coronavirus

Croaziera grozei! Informații incredibile de pe vasul pe care inclusiv românii s-au îmbolnăvit de coronavirus

Trebuia să fie o croazieră de vis, însă s-a transformat într-un coșmar. De pe croaziera groazei, vin vești proaste: încă un român a fost infectat cu coronavirus, iar doi pasageri au murit. 

Nava Diamond Princess s-a aflat timp de 14 zile în carantină în portul nipon Yokohama. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624. Operaţiunea de debarcare a pasagerilor continuă. Potrivit postului japonez NHK, cei doi pasageri decedați sunt un bărbat de 87 de ani şi de o femeie de 84 de ani.

Al doilea cetățean român de la bordul Diamond Princess, depistat cu coronavirus


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că acesta a fost transportat la un spital din Tokyo.  Potrivit MAE, citat de Agerpres, starea de sănătate a persoanei respective este bună. Cetăţeanul român face parte din echipajul vasului.

"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess", precizează sursa citată, care arată că respectivul cetăţean a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, "care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de 19 februarie că se simte bine şi nu manifestă simptome".

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţîi ambasadei române, autorităţile locale au informat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.

Vasul de croazieră, la bordul căruia s-au aflat iniţial circa 3.700 de persoane, s-a aflat în carantină de la data de 3 februarie.

Nava Diamond Princess – 621 cazuri de coronavirus consemnate la bord


Cu un număr total de 621 de cazuri consemnate pe Diamond Princess, acest vas de croazieră ancorat în portul Yokohama, în apropiere de Tokyo, este cel mai important focar de coronavirus din afara Chinei.

Miercuri, 443 de pasageri sănătoşi au debarcat. Evacuarea tuturor călătorilor vă dura cel puţîn trei zile. Alţi 500 de pasageri urmează să debarce de pe pachebot joi, scrie Agerpres.



Citește și: Coronavirus. Totul despre virusul din China: cum se transmite și care sunt simptomele

“Haos” pe nava Diamond Princess

O polemică s-a iscat miercuri seară cu privire la măsurile luate la bordul vasului de croazieră. Un profesor de la Universitatea din Kobe, Kentaro Iwata, căruia i s-a permis accesul la bord în urma unor negocieri dure, a publicat ulterior înregistrări video pe YouTube pentru a denunţa o situaţie ''haotică'', notează AFP, citat de Agerpres.

Uniunea Europeană cofinanţează repatrierea cetăţenilor UE de pa nava "Diamond Princess", acostată la Yokohama, Japonia, cu aeronave din Italia mobilizate prin intermediul Mecanismului UE de protecţie civilă, informează miercuri un comunicat al executivului comunitar.

Echipa medicală italiană îi vă evalua pe pasageri şi numai cei care au ieşit negativ la testul pentru depistarea Covid-19 sau nu prezintă niciun semn de boală vor primi permisiunea de a urca la bord. Numărul final al pasagerilor şi ţările din care provin lor vor fi cunoscute abia în zilele următoare. După sosirea în Europa, pasagerii vor începe o nouă perioadă de carantină organizată şi monitorizată de fiecare stat membru, se precizează în comunicatul CE.

Coronavirus - China anunţă 394 de cazuri noi, cel mai scăzut număr din 23 ianuarie


China continentală a raportat joi cel mai mic număr de cazuri confirmate cu noul coronavirus de la sfârşitul lunii ianuarie, în parte drept urmare a unei schimbări în criteriile de diagnostic pentru pacienţîi din provincia Hubei, epicentrul epidemiei, potrivit Reuters.

China a anunţat 394 de noi cazuri confirmate miercuri, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, o scădere semnificativă faţă de cele 1.749 cazuri raportate în ziua precedentă şi cel mai scăzut bilanţ din 23 ianuarie.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală ajunge astfel la 74.576.


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni