Interviu cu Ionut Cucu. Care este primul lucru pe care il face dimineata si cum isi petrece timpul liber

Interviu cu Ionut Cucu. Care este primul lucru pe care il face dimineata si cum isi petrece timpul liber

Am vrut sa il cunoastem mai bine pe Ionut Cucu, asa ca l-am rugat sa ne raspunda la cateva intrebari. Cum arata o zi din viata lui si care sunt activitatile lui preferate, aflati din cele ce urmeaza.

Cum arata o zi normala din viata ta?

Activitățile zilnice din viața mea se desfășoară într-un mediu plăcut, în care am fost crescut, în natură, la fermă, în mijlocul pădurii pe care am reușit să o formez, plantând copaci, acum peste 15 ani, alături de tatăl meu. Munca de acolo este una cu care sunt obișnuit, astfel că nu simt nici greutatea ei și nici orele care zboară în fermă. Animalele îmi ocupă o bună parte din zi și îmi place să le îngrijesc. Cresc animale: porci, văcuțe, cai, câteva oi, și câteva găini, nelipsite din ograda unui gospodar.

La ce ora te trezesti dimineata?

Fiind o persoană activă și matinală, ziua mea începe în jurul orelor 06:00-06:30.

Care este primul lucru pe care il faci dupa ce te trezesti?

După ce mă trezesc, mă înviorez puțin, mă spăl pe fată, mănânc micul dejun, apoi îmi fac un program, pe care încerc cât de mult pot, să-l respect.

Ce mananci dimineata?

Micul dejun este pentru mine masa cea mai importantă, care îmi dă forța necesară unei zile în fermă! Legumele, lactatele, ouăle și cafeaua sunt nelipsite pentru mine de la masa de dimineață.

La ce ora incepi sa muncesti si care este prima activitate pe care o faci?

În jurul orei 07:30 sunt pregătit să fac față responsabilităților fermei și încep prin a hrăni animale, timp în care mă ocup de curățenia locurilor în care acestea se odihnesc.

Ce mananci la pranz?

La prânz, nelipsită este ciorba gătită de mama și trebuie să recunosc că mă pot lipsi de orice fel de mâncare, mai puțin de acesta. Iubesc mâncarea gătită, tocănițele, tochitura cu mămăliguță, puiul la cuptor cu cartofi și mujdei de usturoi.

Pana la cat muncesti in fiecare zi?

Munca într-o gospodărie nu se termină niciodată și, cât e ziua de lungă, se găsesc mereu activități care nu-ți lasă prea mult timp liber, dar prefer să termin treaba în jurul orelor 19:30-20:00.

Pana la cat muncesti in fiecare zi?

Munca într-o gospodărie nu se termină niciodată și, cât e ziua de lungă, se găsesc mereu activități care nu-ți lasă prea mult timp liber, dar prefer să termin treaba în jurul orelor 19:30-20:00.

Ce inseamna munca ta zilnica? Care sunt activitatile zilnice?

Primordial este hrănitul animalelor, apoi curățenia, îngrijirea lor, precum periatul cailor, mulsul vacuțelor și oilor, strângerea ouălor din cuibarele găinilor.

La ce ora ajungi acasa si ce mananci la cina?

Ajung acasă în jurul orelor 20:30-21:00, iar cina prefer să fie una ușoară, ceva legume, brânză, pâine proaspăta.

Ce faci dupa cina? La ce ora te culci si ce ai visat azi noapte?

După cină, mă odihnesc după ce fac o baie binemeritată, iar în jurul orelor 22:30 încerc să mă bag la somn. De visat, visez rar, pentru că munca din timpul zilei este epuizantă, prefer să-mi îndeplinesc visurile (idealuri) și să nu pierd vremea găndindu-ma la visele de noapte.


Ce activitati preferi sa faci in weekend?

În weekend prefer să mă relaxez pe cât de mult este posibil, îmi plac sporturile extreme, precum skiatul, dar prefer și plimbările în aer liber, de preferat la mare, atunci când e posibil și cu siguranță mă relaxez atunci când conduc barca, mă plimb cu ATV-ul sau călăresc.  

Care este sarbatoarea ta preferata si de ce?

Sărbătorile mi le petrec alături de familia mea, îmi place foarte mult Crăciunul, cu toate tradițiile care fac această sărbătoare să fie una specială. Masa de Crăciun alături de cei dragi mi se pare un moment minunat, în care familia se reîntregește și se bucură de fiecare moment, de deliciile culinare ale mamei și de colindele ce le ascultăm în surdină.

Ce iti place sa faci de ziua ta? Ce cadouri ai primit si ti-au placut cel mai mult?

Ziua mea este momentul în care aleg să petrec alături de familie și prietenii mei, deloc puțini la număr, care mă fac de fiecare dată să mă simt minunat în pielea mea și să mă bucur că am mai adăugat amintiri în anul ce-a trecut. Toate cadourile pe care le-am primit de-a lungul anilor au fost cadouri de suflet, pe care le-am apreciat și de care-mi amintesc cu drag. Un cadou pe care mi l-aș dori ar fi unul pe care vreau să mi-l fac eu mie, respectiv, cred că cel mai frumos cadou de ziua mea, ar fi nu "ceva", ci "cineva". Mi-aș dori ca de ziua mea să trăiesc și să împărtășesc sentimentele cu persoana iubită, cu femeia minunată pe care mi-o doresc pentru toată viața lângă mine, cu care să-mi sărbătoresc ziua, ani la rând. 

Daca ai avea alta meserie, ce meserie ti-ar placea sa ai? De ce?

Iubesc foarte mult meseria de gospodar și este exact ceea ce mi-am dorit. Dacă aș fi vrut să fiu în alt fel, cu siguranță mi-ar fi reușit, dar cred că mă descriu prea bine activitățile pe care le fac, in gospodărie, și mă consider un om împlinit!

Daca ar trebui sa alegi intre gospodaria ta si un apartament luxos in capitala, ce ai alege? De ce?

Deși orice persoană ar fi tentată să aleagă "luxul", fără dar și poate eu aleg să le îmbin. Dar, trăind in acest mediu de mic, mi-ar fi greu să mă știu "îngrădit" într-un apartament, chiar și luxos, din capitală, și prefer să mă bucur de lux doar când mă relaxez, revenind, așa cum spune vorba, "mereu, la ceea ce iubim".

Pentru ce spui tu „Romania, jos palaria!”?

Spun România, jos pălăria!, OAMENILOR încă dedicați acestei țări, oamenilor frumoși și muncitori, care lucrează aceste pământuri, care se bucură de minunatele peisaje ale țării și oamenilor care păstrează tradițiile și care, deși tind spre evoluție, nu uită niciodată de unde au plecat, cine sunt și ce vor să lase în urmă! 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Gospodar fara Pereche

Articole pentru emisiune Gospodar fara Pereche

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni